Türkiye talaşlı imalat sanayisine sunduğu yeniliklerle liderliğini sürdüren Tezmaksan, robotlu otomasyon sistemi CubeBOX ve yeni teknolojileriyle yıl içinde IMTS Chicago, AMB Stuttgart, WIN Eurasia ve Maktek Avrasya fuarlarına katılım gösterecek. CubeBOX ile bugüne dek dört kıtada 36 ülkeye ulaşan Tezmaksan’ın 2024 yılı stratejisinde ise ihracat odaklı büyüme yer alıyor.
Türkiye talaşlı imalat sanayinin üretim ve rekabet gücünü geliştirecek 40 yılı aşkın süredir artıran çözümler geliştiren Tezmaksan, katılım sağladığı fuarlarla da sektörün ihtiyacını karşılayan teknolojilerini tüm dünyayla buluşturuyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl ağırlık verdiği fuar stratejisi doğrultusunda robotlu otomasyon sistemi CubeBOX’ın kullanım alanını genişleterek 36 ülkeye ulaştıran Tezmaksan, 2024 yılında da ihracata dayalı büyüme stratejisi yürütecek.
Marka bu doğrultuda yurt dışında IMTS Chicago ve AMB Stuttgart, yurt içinde ise WIN Eurasia ve Maktek Avrasya fuarlarında en güncel teknolojilerini tanıtacak.
Tezmaksan’ın tüm otomasyon ürün gruplarının çatısında “CubeBOX” bulunuyor
Otomasyon alanında özellikle uluslararası arenada katılım gösterilen fuarların sektörel trendleri yakından takip edip hedef müşteriyle doğrudan etkileşim kurmaya ve yeni teknolojileri potansiyel kullanıcılara tanıtma fırsatı sağladığını söyleyen Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Bu yıl Tezmaksan olarak katılacağımız dört fuar bulunuyor. Bu fuarlarda öne çıkan iki yeni ürünümüz olacak. Ancak özellikle belirtilmesi gereken CubeBOX, tüm otomasyon ürün grubumuzun çatı markası. CubeBOX ürün şemsiyesi altında sanayinin, direkt/endirekt müşterilerimizin sınai maliyetlerinde ve hem makine hem de operatör verimliliklerinde, ürün kalitesini de odağına koyarak ‘Good to Person’ (GTP) ve ‘Good to Robot’ (GTR ya da G2R) konseptleri kapsamında firmaların operasyonel süreçlerini ve giderlerini asgari düzeye indirecek yeni ‘CubeBOX-AMR’ Otonom Mobil Robot çözümlerimizin lansmanı bu yılki fuarlarda olacak. Bunun yanı sıra, Chicago’da gerçekleştirilecek IMTS fuarında çok amaçlı torna tezgahımızı da ziyaretçilerin beğenisine sunacağız” dedi.
Rekabetçi kalmanın altın kuralı “robotlu otomasyon” sistemlerine geçmek
Üretim süreçlerinde verimliliği etkileyen birçok neden olduğunu ifade eden Aydoğdu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yalın üretim felsefesi başlığında fazla üretim, beklemeler, taşımalar, gereksiz işlemler, stok, gereksiz hareketler ve hatalı üretim olmak üzere yedi kalemde büyük israf bulunuyor. Robotlu otomasyon sistemleri ise bu israfların giderilmesinde önemli bir rol oynuyor. Robotlu otomasyon sistemlerine geçiş, son dönemde artan sınai maliyetlerden dolayı, firmalar için, rekabetçi olabilmek ya da rekabetçi kalabilmek adına olmazsa olmaz bir koşul halini alıyor.
Tabii bu sistemlerin başarısı, kullanıldıkları makine ve proses ile doğru entegrasyon ve uygun bakım ile yakından ilişkili. Ancak bu sistemlerin başarılı olabilmesi için uygun bir tasarım, doğru programlama ve entegrasyon gerekli. Bu nedenle müşteri ya da prosese özel spesifik entegrasyon çözümleri yerine 43 yıllık talaşlı imalat tecrübemizin ışığında CubeBOX standart ürün gamımızı geliştirdik ve genişlettik. Her marka ve model makineye uygun standart, kompakt ve portatif bir tasarım ile robot programlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan, herkesin kolayca öğrenebileceği ve kullanabileceği yazılımımız RoboCAM ile tak fişi çalıştır mantığında ürünler geliştirdik ve hem iç hem dış pazara sunduk.”
Tezmaksan 2024 yılında yurt dışı bayi yapılanmasına ağırlık verecek
Tezmaksan’ın yaygın ve her geçen gün büyüyen distribütör ağı vasıtası ile CubeBOX ürünlerinin şu an dört ayrı kıtada 36 ülkede yer aldığını belirten Aydoğdu, 2024 yılı stratejisine dair: “Bu yıl özellikle ihracat odaklı bir yol izleyerek satışlarımızı artırmak amacıyla organizasyonumuzu geliştirmeye ve genişletmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda Avrupa ülkelerinde mevcut organizasyonumuzu optimize etmek ve müşteri ihtiyaçlarını yakından takip etmek adına Hollanda’da şirket kurulumumuzu gerçekleştirdik ve önümüzdeki birkaç hafta içinde faaliyete geçireceğiz. Ayrıca ABD’de münhasırlık verdiğimiz bayimiz vasıtası ile alt bayi ve servis organizasyonumuzu genişleterek geliştirmeye devam etmek öncelikli hedeflerimizden. Bayi ağımızı çok dikkatli şekilde kurguladık ve açıkçası bu konuda doğru firmalar, doğru insanlar ile çalışma noktasında ince eleyip sık dokuyoruz. Burada asli hedefimiz bayi sayımızdaki niceliksel artıştan ziyade nitelikli, süreçleri ve hedefleri bizlerle örtüşen, etik değerlerimizi önceliğine alan iş paydaşları bulmak. Bu sebeple 2024 yılı için 4 ya da 5 ülke ve yeni bayiler katarak ilerlemeyi hedefledik” ifadelerini kullandı.