FANUC’un rakipsiz teknolojisi ROBOSHOT, Plast Eurasia İstanbul’da boy gösterdi

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, plastik endüstrisinin geleceğine yön veren aktörleri buluşturan Plast Eurasia İstanbul’da yerini aldı. Fabrika otomasyonunu geleceğe taşıyan teknolojileriyle fuarda dikkat çeken FANUC, burada plastik enjeksiyon üretim süreçlerine yönelik ROBOSHOT ful elektrikli plastik enjeksiyon makineleri serisi ile katma değerli iki projesini tanıttı.

Dünyanın öncü fabrika otomasyonu üreticilerinden FANUC, bu yıl 33’üncü kez gerçekleştirilen Plast Eurasia İstanbul Fuarı’nda yer aldı. Plastik makinelerinden makine yan ve ara sanayi ürünlerine, ham madde ve kimyasallardan ısı kontrol cihazlarına kadar plastiğin alanına giren en yeni ürün ve teknolojilerin TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde sergilendiği fuarda FANUC, rakipsiz enerji tüketimi ile öne çıkan %100 elektrikli ROBOSHOT plastik enjeksiyon makineleri ve katma değerli iki projesini katılımcılarla buluşturdu.  

Türkiye plastik endüstrisinin yıllık ihracatı 10 milyar dolar

Yakın gelecekte dünya genelinde 609 milyar dolarlık bir üretim hacmine ulaşması beklenen plastik endüstrisinde Türkiye’nin de yıllık 10 milyar dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirdiğini belirten FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Ülkemiz ham madde üretiminde sınırlı kapasiteye sahip olsa da ithal edilen makinelerle yüksek katma değer oluşturarak Avrupa’nın ikinci büyük plastik üreticisi konumuna erişmiş durumda.  Çevreye uyumlu ve sürdürülebilir çözümler üretmek plastik endüstrisinin önceliği haline geldi. Biz de bu ihtiyaçlara cevap veren en düşük işletme maliyeti ile enerji tüketimiyle öne çıkan ROBOSHOT %100 elektrikli plastik enjeksiyon makinesi modellerimizi katılımcılarla buluşturduk. Bu modeller enerji verimliliği, hız ve hassasiyet odaklılık gibi üstün özellikleriyle büyük ilgi gördü. 
 

Ayrıca sergilediğimiz otomasyon çözümlerimiz ile misafirlerimize katma değerli iki proje sergiledik. FANUC robotları ile donatılmış bu otomasyon çözümlerimizin yanı sıra entegre üretim hatları için sunduğumuz dijital dönüşüm çözümlerimiz de fuarda öne çıkan diğer ürünlerimiz arasında yer aldı” dedi.

FANUC çözümlerine en büyük ilgi Almanya, İtalya ve Balkan ülkelerinden geldi

FANUC ürünlerinin bu yılki fuarda da büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade eden Yiğit, şu ifadelerde bulundu: “Üretimde verimliliğin her geçen gün daha önemli hale geldiği bu dönemde, enerji verimliliği ve hassas üretim süreçlerini destekleyen teknolojilerimize yoğun bir talep oldu. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya ve Balkan ülkelerinden gelen katılımcılar FANUC çözümlerine yoğun ilgi gösterdi. Fuar boyunca hem mevcut iş ortaklarımızla ilişkilerimizi güçlendirmek hem de yeni iş birlikleri oluşturmak adına önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen katılımcılarla yaptığımız bire bir temaslar, plastik üretim süreçlerinde FANUC teknolojilerinin nasıl kullanılacağına dair etkili bir paylaşım ortamı yarattı. Gelen geri bildirimler, talepler ve standımıza olan ilgi iş hacmimizi genişletmek adına son derece olumlu bir tablo ortaya koydu.”

Sektörün ilgisi IoT ve yapay zeka destekli çözümlerde

Yiğit, fuarın dikkat çeken noktalarına ilişkin şunları söyledi: “Plastik üretim süreçlerinde daha sürdürülebilir ve çevre dostu çözümlere yönelik artan bir ilgi gözlemledik. Çözüm ortaklarımızın projelerinde daha düşük işletme maliyetini hedeflediklerini ve buna yönelik iyileştirmeler ve projeler geliştirdiklerini fark ettik. Artan maliyetler, üretimde kararlılık ve sürdürülebilirliği daha öncelikli hale getirirken, firmaları yalnızca yeni projelere değil, mevcut üretim sistemlerini yenilemeye yönlendiriyor. Ayrıca IoT ve yapay zeka destekli üretim hatları, sektörün dijitalleşmeye olan ilgisini bir kez daha ortaya koydu” ifadelerini kullandı.