STUDER silindirik taşlama makineleri

Uzun yıllar yüksek performans ve hassasiyet. STUDER tarafından yapılan bir makine revizyonu, eski bir silindirik taşlama makinesine yeni bir hayat verir ve teslim edildiği günkü hassasiyeti sağlar. Ayrıca makineleri genişletmek ve modernize etmek için çok sayıda seçenek mevcuttur.

İster küçük seri ister yüksek hacimli üretim olsun: Silindirik taşlama makineleri uzun yıllar boyunca yüksek seviyede performans gösterdiyse, hassasiyetleri sonunda bir noktada bozulacaktır. Yoğun makine kullanımında veya agresif malzemelerle veya belirli soğutma yağlayıcılarıyla çalışırken, bu durum genellikle daha da erken gerçekleşir. Neyse ki, kapsamlı bir revizyon eski bir makineye yeni bir hayat verebilir ve onu geldiği günkü durumuna geri döndürebilir.

Bir makine revizyonu, özellikle bir şirket daha öncekiyle aynı iş parçalarını taşlamayı planlıyorsa ve mutlaka teknolojik bir yükseltme istemiyorsa değerli bir seçenek olabilir. Fritz Studer AG Müşteri Hizmetleri Satış Müdürü Marcos Cotarelo, “Maliyet, yeni bir makinenin satın alma fiyatının yaklaşık %50 ila %60’ı kadardır” diye açıklıyor. 
 

Tüm alt montajların komple elden geçirilmesine ek olarak, STUDER, Granitan® S200 kılavuz yol kaplamasıyla kılavuz yollarını orijinal özelliklerine göre tamamen değiştiren ve yenileyen tek makine üreticisidir. Sonuç olarak, alt montajların montajından sonraki geometri, yeni bir makinenin geometrisine karşılık gelecek ve ilk teslim edildiği zamankiyle aynı hassasiyeti ve doğruluğu sunacaktır.

Eskiyi Yeniye Dönüştürmek

Komple bir elden geçirme, basit bir onarımdan çok daha fazlasını içerir. Makine, kapsamlı bir inceleme için tamamen söküldüğü İsviçre’nin Thun kasabasındaki tesise götürülür. Orijinal parçaların STUDER çalışanlarının uzman bilgisiyle birleştirilmesiyle, sürdürülebilir kalite ve maksimum hassasiyet bir kez daha garanti edilebilir. Ve hepsi bu kadar değil - OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) tarafından bileşenlerin revizyonu, muhafazanın kumlama ile temizlenmesi, belki de özel kaplamalarla yeni bir kat boya ve aşınan parçaların değiştirilmesi - tüm bunlar ve daha fazlası, 20 yıllık bir makinenin bile tekrar çalışıp yeni gibi görünmesini sağlamaya yardımcı olur. Müşteriler genellikle bu dönüşümden şaşırır ve memnun olurlar çünkü artık harika bir fiyat-performans oranına sahip, yeni gibi bir makineye sahip olurlar. Tüm makinenin elden geçirilmesine ek olarak, iş başlığı, taşlama başlığı ve punta gibi ayrı alt montajların elden geçirilmesi de bir seçenektir.

STUDER gibi küresel bir şirketin en büyük avantajlarından biri, uluslararası düzeyde uzun yıllara dayanan deneyimi ve uzmanlığıdır. Sonuçta, birkaç ton ağırlığındaki bir taşlama makinesinin teslimatı ve iade nakliyesi ve gerekli izinlerin ve gümrük formalitelerinin yönetilmesi kolay bir iş değildir. Bir STUDER müşterisi olarak, dünyanın neresinde olursanız olun, bizimle iletişime geçtiğinizde, bir Müşteri Hizmetleri Danışmanının isteklerinize ve gereksinimlerinize göre bireysel tavsiyelerde bulunmak üzere tesisinizi ziyaret edeceğinden emin olabilirsiniz. İlgili faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra, bir makine revizyonuna ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz, revizyon ekibimiz işe koyulacaktır.

25’ten fazla çalışandan oluşan bir ekip, her yıl çeşitli makine ve alt montaj revizyonlarını üstlenir. Ayrıca, yeni makine üretimi, elektronik veya mekanik, ithalat-ihracat, lojistik ve gümrük uzmanları, Avrupa’da veya dünyanın başka bir yerinde 

her şeyin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Bir makine revizyonunun karmaşık lojistik ve teknik süreçlerini olabildiğince basit tutmaya yardımcı olurlar. Buna, revizyondan geçen makinelerin teslimatı ve iade sevkiyatı ile devreye alınması dahildir. Sevkiyattan önce, tüm makineler üreticinin tesisinde bir fonksiyon ve geometri testinden geçer ve yeni bir orijinal üretici sertifikası verilir. 

Yeni Yeteneklere Sahip Güvenilir Makineler

Bir makine revizyonundan sonra, şirketler bir yıllık garanti ve olağanüstü bir teknik servis ekibinden destek alabilirler. STUDER’ın tam bir revizyon tamamlaması ortalama 12 ila 14 hafta sürer. Revizyon sırasında, şirketler üretim duraklamalarını önlemek için ödünç bir makineden yararlanabilirler. Bir revizyon sırasında, müşterilerin üretmek istedikleri parça yelpazesinin modernizasyonunu veya genişletilmesini seçmeleri alışılmadık bir durum değildir. Bu, bir ölçüm kafasının, ek bir dahili taşlama milinin, yeni mil soğutmasının, hidrolik olarak dönen bir düzeltme ünitesinin veya yeni bir iş kafasının yeniden takılması anlamına gelebilir - sayısız seçenek mevcuttur. Ancak önemli olan, bir makine revizyonunun güvenilir bir sisteme yeni yetenekler getirebilmesidir.

İstenirse, daha sonraki bir otomasyon çözümüyle üretim verimliliğinde önemli bir iyileştirme sağlanabilir. Bu, sözde “eski” bir makinenin iş parçalarını bağımsız ve otomatik olarak işlemesine olanak tanır ve çalışanlara yükleyici yenilendikten sonra diğer görevlere zaman ayırma esnekliği sağlar. Ek olarak, bir yazılım güncellemesi izleme veya bakım amaçları için yardım sistemlerini kolaylaştırabilir. Bir makine revizyonunun getirebileceği ek özelliklere ve yeni gibi görünüme rağmen, makine kullanıcıların aşina olacağı aynı makine olmaya devam eder. Bu, zaten bildikleri bir şeyi yeniden öğrenmek zorunda kalmamak anlamına gelir. Bir revizyonun kattığı verimlilikle birlikte, bu, onu birçok şirket için çekici kılan önemli bir noktadır. Artık yeni bir sistemle aynı hizmet ömrüne sahip olacağından, tanıdık bir makineyi gelecekte uzun süre kullanmaya devam edebilirler.