Büyük parçaların işlenmesi FANUC’un iki yeni ROBODRILL çözümüyle daha üretken

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük eden FANUC, ürün gamına iki gelişmiş model ekledi. FANUC Türkiye tarafından direkt satış imkanıyla ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500 ve ROBODRILL α-D28MiB5ADV Plus, özellikle elektrikli araç üreticilerinin büyük parçaları işlemesine yardımcı olurken rekabetçi kazanç elde etmelerine de yardımcı oluyor. 

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, rakipsiz çok yönlülük sunan yeni nesil dikey işleme merkezi ROBODRILL’in model çeşitliliğini artırmaya devam ederken bünyesine ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500 ve ROBODRILL α-D28MiB5ADV Plus’ı ekledi. α-D28LiB5ADV Plus Y500, müşterilerin ROBODRILL’in üstün hassasiyetini ve hızını daha büyük bileşenlere uygulayabilmesi için 500 mm’lik genişletilmiş bir Y ekseni sağlarken standart 400 mm Y eksenini korumasına rağmen daha büyük 28 istasyonlu otomatik takım değiştirici (ATC) dahil olmak üzere ADV Plus Y500 ile paylaşılan bir dizi yükseltme içeren ROBODRILL α-D28MiB5ADV Plus ise FANC’un en yeni 31i-B5 Plus kontrolünü sunuyor.
 

Hızlı takım değişimleriyle otomotiv arenasında yüksek üretkenlik

400 kg’a kadar yükleri taşıyabilen daha büyük tablaya sahip yeni ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500, 500 mm Y ekseni ile otomotiv gibi endüstrilerde, özellikle elektrikli araç (EV) segmentinde yaygın olan bir dizi büyük bileşeni kapsama alanına alıyor. Daha büyük fikstürleri yerleştirmek için 500 mm’lik genişletilmiş tabla derinliği ile birlikte yeni makine, elektrikli araç akü muhafazaları ve invertör kasaları gibi parçalar için ideal çözümü sunuyor. Rakipsiz çok yönlülük sunan en yeni model, Z ekseninde daha yüksek hızlı travers hızları (60 m/dak’ya kadar) ve hızlanma (2,2 G) sunarak delme ve kılavuz çekme işlemlerinde döngü sürelerinin kısalmasını destekliyor. Bir diğer yeniliği ise 46 kg’a kadar toplam takım ağırlığı taşıyabilen ve 0,7 saniyelik (takımdan takıma) hızlı takım değiştirme hızı sunan 28 istasyonlu ATC’nin (standart 21’den) eklenmesi oluşturuyor. Daha fazla takım kullanılabilirliği bu sayede kullanıcıların daha büyük iş parçalarını içeren daha geniş bir yelpazedeki işleme görevlerini yerine getirmesine olanak tanırken hızlı takım değişimleri, yüksek hacimli otomotiv arenasında hayati bir ölçüt olan üretkenlikte kazanımları teşvik ediyor.   

FANUC’un en yeni 31i-B5 Plus kontrolü α-D28MiB5ADV Plus’ta

Serinin bir diğer yeni modeli olan ROBODRILL α-D28MiB5ADV Plus, genişletilmiş Y eksenine sahip olmamasına karşın 28 istasyonlu ATC ve 400 kg maksimum tabla yükünün yanı sıra çok eksenli, yüksek hızlı, yüksek hassasiyetli işleme için FANUC’un en yeni 31i-B5 Plus kontrolüne sahip. Bağlanabilirlik konusunda her iki model de müşterilerin gerçek zamanlı üretim izleme ve veri analizinin getirdiği birçok avantaja erişebilmesini sağlamak için tüm önemli endüstriyel iletişim protokollerini destekliyor. İş mili hızı (24.000 rpm’ye kadar) ve eksen sayısı (3, 4 veya 5) ile ilgili tüm olağan FANUC seçenekleri, yüksek performanslı döner tablalar ve muylu üniteleri sayesinde her iki yeni modelde bulunurken ayrıca robot ve makine arasında kolay, tek kablolu bağlantı ile kapsamlı endüstriyel robotlar ve cobot portföyü aracılığıyla herhangi bir ROBODRILL yatırımı gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor.