Bakmanız, dokunmanız ve denemeniz gereken teknolojiler!

Hannover Messe Preview organizasyonunda Harting yetkililerinden 2024 faaliyetleri ve yenilikleri ile ilgili bilgiler aldık.

HARTING, kurum içi ticari basın konferansında ve ardından HANNOVER MESSE Önizlemesi’nde HANNOVER MESSE’ye ve “Tüm Elektrik Topluluğu”nun gelecek vizyonuna genel bir bakış sunuyor.

Espelkamp, 21 Şubat 2024 --- Ticaret fuarı hissi ve mevcut ürünlerin öne çıkanlarına ilişkin özel bilgiler: HARTING Teknoloji Grubu, ticari basın toplantısının bir parçası olarak seçilmiş gazeteciler için bunu mümkün kıldı. Genel halk için önemli olan HANNOVER MESSE 2024’ü beklemek ve sabırsızlıkla beklemek.

Asya’dan, ABD’den ve Avrupa’dan gelen yolculuk buna değdi: Bu yıl dünyanın her yerinden yaklaşık 30 gazeteciye saf bir ticaret fuarı hissi yaşatıldı. Teknoloji Grubu’nun Espelkamp’taki multimedya etkinlik yeri olan HARTING Forum’da, ürünlere dokunmaya ve denemeye davet edilen ziyaretçiler sergileniyor. Uchte’deki (Yönetim Kurulu üyesi Dietmar Harting’e ait) ZEA Green Energy biyometan fabrikasında ve Espelkamp’taki HARTING fabrikasında konuklar sahne arkasını görme fırsatı buldu.

Sonraki HANNOVER MESSE Önizlemesi’nde HARTING uzmanları ayrıca Teknoloji Grubu’nun en son öne çıkan ürünlerini yaklaşık 100 ilgili gazeteciye sundu. HANNOVER MESSE’nin bu yılki ana teması: “Sürdürülebilir Bir Sektöre Enerji Vermek”. Bu doğrultuda bir kez daha sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği gibi konulara odaklanılıyor. HARTING için “Tüm Elektrik Topluluğu” önemli bir rol oynuyor. 
 

Enerji ihtiyacının elektrikle karşılandığı bir dünyayı anlatıyor. Bunun için enerji yenilenebilir kaynaklardan elde edilir. Bu durum HARTING ticari basın konferansında tartışılan konulara da yansıdı:

“Tüm Elektrik Topluluğu” için hem sektörlerin birbiriyle kenetlenmesi hem de sektörler arası ağ oluşturma özel bir rol oynuyor. Sektörler sanayi, enerji, mobilite ve altyapı alanlarını temsil etmektedir. Enerji ve iletişimin sektörler içinde ve sektörler arasında akması için tüm alanların birbirine bağlanması gerekir.

“’Tüm Elektrik Toplumunun Kablolanması - takılabilir” sunumu, “donanım” olarak kablolama çözümlerine yönelik ilgili ihtiyaca odaklandı. HARTING bunun için standartlaştırılmış “tak ve çalıştır” kablolardan karmaşık, özelleştirilmiş düzeneklere ve dağıtım kutularına kadar uzanan kablolama çözümleri sunar. Hidrojenin dağıtımı, demiryolu sektörü ve endüstriyel ağlardaki uygulamalar örnek olarak gösterildi.

HARTING uzmanları ayrıca “Tüm Elektrik Topluluğu”ndaki sektör birleştirmenin yalnızca yüksek performanslı Ethernet tabanlı ağlarla başarılı olabileceğini açıkladı. Başarılı bir enerji geçişi için Digital Twin and Co.’dan artan veri akışlarını güvenli bir şekilde hedeflerine taşıyorlar. Standart Ethernet protokolleri, enerji geçişinde küresel bir çözüm için önemli bir rol oynamaktadır. 

HARTING güvenilir bağlantı sağlar ve tek tip standartlar için standardizasyonun şekillendirilmesinde aktif olarak yer alır.
Teknoloji grubu aynı zamanda enerji depolama sistemleri için güvenilir bağlantı teknolojisi de sağlamaktadır. Rüzgar ve güneş gibi sürdürülebilir enerji kaynakları her zaman mevcut değildir, bu nedenle enerji depolama seçenekleri “Tüm Elektrik Topluluğu” için önemli bir rol oynamaktadır.

HARTING Teknoloji Grubu’nun CO2 nötr bir geleceğe yaptığı katkılardan memnun olan CEO Philip Harting, “Dünyamızın elektrifikasyonunun başarısından büyük ölçüde dijitalleşme sorumludur. HARTING bağlantı teknolojisi, tüm alanların ilgili ağ oluşturmasını sağlar” diyor.

HARTING, 30 yılı aşkın süredir çevrenin korunmasına kendini açıkça adamıştır ve herkesin katkıda bulunabileceğini bilir. Artık kolları sıvayıp başlamanın zamanı geldi; Harting, “İklim nötr bir geleceğe ancak birlikte ilerleyebiliriz” diye ekliyor.